Kozel je unikatno češko pivo, svetovno poznano zaradi odličnega okusa in prijazne ikone kozla.

Kozel, okus iz Češke pivovarske vasi.

Pivovarna je locirana v kraju Velke Popovice, ki se nahaja sredi neokrnjene narave, 15 km iz Prage. Pivovarno je ustanovil baron František Ringhoffer leta 1874. Že od samega začetka ima pivovarna vedno za svojo ogrado živo maskoto kozla. Sedanjemu kozlu je ime Olda in je dejansko na seznamu zaposlenih v pivovarni.

Velkopopovicky Kozel je najuspešnejše češko izvozno pivo glede na količino prodaje in se prodaja v več kot 50 državah Evrope ter tudi izven.

V Sloveniji lahko pivci uživajo v varianti  svetlega piva Velkopopovicky Kozel premium lager s 4,6 % alkohola in ob edinstvenem temnem pivu z le 3,8 % alkohola, ki ga odlikuje enkraten okus.

Kozel brezalkoholno pivo, varjeno po tradicionalni češki metodi, ki vsebuje manj kot 0,5% alkohola. Ima edinstveno temno barvo, saj se pri varjenju uporabljajo štiri vrste pivskih sladov. Vse to pa mu daje poln in bolj uravnotežen okus. Kot vsa Kozel piva je tudi brezalkoholno pivo lahko in osvežujoče ter bo odžejalo tudi tiste pivce, ki imajo radi pivo, ampak pazijo na vnos alkohola.