Prvovrstne surovine in obrtniški način proizvodnje dajejo istrskim testeninam Klara Marič popolno strukturo, trdnost in okus, ki v sožitju z omako zagotavljajo odličen kulinarični užitek.

Zakaj so istrske testenine Klara Marić tako dobre?

Testo za istrske testenine se v pripravi ne gnete skozi kalupe, ampak se valja, kot bi ga valjali ročno. Postopek sušenja testenin je počasen in pri nižjih temperaturah, tako da jajca in moka ohranijo prehrambene vrednosti, testenine pa popolno strukturo, trdnost in okus.

Tako kot se Istra po svoji podobi razlikuje od ostalih pokrajin, tako imajo tudi istrske testenine drugačno podobo in obliko. Najbolj poznani in prepoznani so istrski fuži. Istrski fuži Klara Marić so premium istrski fuži, narejeni v osrčju Istre v kraju Kanfanar, iz najkvalitetnejše moke in svežih jajc, slednjih vsebujejo kar 20 %.